Lähikuvassa G1-junioreiden tuoreet vahvistukset: Kim, Eetu, Eino ja Daniel
Julkaistu: 07.02.2016 00.00

Lähikuvassa G1-junioreiden tuoreet vahvistukset: Kim, Eetu, Eino ja Daniel

Laskiaissunnuntain (7.2.2016) kunniaksi Pinkkareiden G1-juniorit laskettelivat itsensä Hakametsään Ilves-Tappara -sarjan turnaukseen, jossa vastaan luisteli Tappara. Ja upeasti pojat jälleen pelasivat! Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Tappara joutui taipumaan Pingviineille ja mikä parasta oma peli oli jälleen ottanut huiman harppauksen eteenpäin. Hyvä pojat ja valmennus!

Hienosti menneen turnauksen jälkeen neljä viidestä joulun kieppeillä G1-junioreiden vahvuuteen liittyneestä innokkaasta pelurista istahti haastateltavaksi. Tällä kertaa haastatteluvuorossa olevat uudet pelaajat olivat: Kim (kuvassa oik.), Eetu, Eino ja Daniel.

Pojista Kim on aloittanut jääkiekon parissa vasta noin kuukausi sitten, mutta sitä ei 2007 syntyneen pelimiehen otteista kyllä huomaa; vääntöä ja taistelumieltä riittää vaihdosta toiseen ja luistinkin kulkee mukavasti. Kimin mielestä jääkiekossa mukavinta on tehdä maaleja. Erona salibandyyn Kim listaa kaksi asiaa: "tässä luistellaan ja toinen, että tää on hauskempaa!!"

Vuonna 2008 syntyneet Eetu, Eino ja Daniel ovat kaikki aloittaneet kuluvan kauden G2-ikäluokan Pinkkari-joukkuessa ja siirtyneet joululta G1-joukkueeseen. Kaikki ovat löytäneet hienosti paikkansa niin pukukopissa kuin kentälläkin. Pojat ovat taidoillaan ja omilla persoonillaan tuoneet kaivattua lisäpotkua ja yritystä joukkueeseen.

"Se on aika paha, kun jotkut vetää suoraan syötöstä", pohtii Eetu analyyttisesti, kun häneltä kysytään, kuka on hänen suosikkivastustajansa. Eetu ei valikoi pelipaikkoja ja vaan hän pelaa mielellään sekä pakkia että hyökkääjää.

Eino oli tänään pelissä onnistunut heiluttelemaan maaliverkkoja, eikä kyse ollut suinkaan ensimmäisestä häkistä kuluvalla kaudella. "Meidän lähellä on sellainen kenttä, niin siinä mä oon harjoitellu aika paljon vetoja", Eino valottaa sitä, mistä hänen maalintekijän taitonsa ovat peräisin. Harjoitus siis todella tekee siis mestarin.

Sydämensä lajille on menettänyt myös Daniel. Nuoren miehen innostus ja yritteliäisyys eivät ole jättäneet ketään kylmäksi myöskään katsomossa. ”En oo käynyt ulkojäillä, kun ne jäät ovat niin huonossa kunnossa”, miettii Daniel hieman harmissaan säiden lämpenemisen seurauksia. Tämän päiväinen peli meni Danielin mielestä hyvin ja molari (Otto) pelasi maalinsa suulla myös hyvin.

”Niin meidänkin maalivahti (Lenni) pelasi hyvin”, huikkaa Eetu vierestä. Kommentti kertoo paljon hyvästä joukkuehengestä ja joukkueurheilijasta, kun muistetaan kannustaa ja antaa kiitosta joukkuekavereille aina, kun mahdollista.

Seuraavana viikonloppuna G1-joukkueella on sarjapeistä taukoa, mutta silloinkin treenataan täysillä, mutta hymy huulessa. Seuraava sarjapeli pelataan 21.2. Pirkkalassa, jolloin vastaan asettuu aina vaarallinen LeKi. Tsemppiä pojille jatkoon ja kiitos haastattelusta!

Seuran uusimmat

LähiTapiola Areena

Takamaantie 1

33960 Pirkkala

y-tunnus 1096153-4